HELLO! I AM

Piotr Ślusarz


Piotr Ślusarz to szef kuchni, który do Stacji przyszedł z ogromnym doświadczeniem.
 

Kończył szkołę gastronomiczną w Świnoujściu, praktykował w Amber Baltic Hotel w Międzyzdrojach. Porzucił wszystko, by spróbować sił w branży restauracyjnej w Trójmieście, pracował w barach, zakładowych stołówkach i sieciowych fast foodach, by w końcu trafić do renomowanej restauracji Hotelu Sheraton w Gdańsku. 

Nienasycona potrzeba rozwoju pchnęła go do londyński restauracji Hibiscus, L'Autre Pied, charlotte i pollen street social. Po powrocie do Polski ponownie trafił do profesjonalnie zarządzanej i bardzo wymagającej kuchni Hotelu Sheraton.

Prawdziwym sprawdzianem zdobytych umiejętności okazał się program kulinarny Top Chef w Polsacie. Piotr wykazał się dużą kreatywnością i zapałem, wygrał staż w najlepszej restauracji na świecie el celler de can roca, a w finałowym odcinku dostał angaż w Atelier Amaro – jedynej w Polsce restauracji wyróżnionej gwiazdką przez renomowany przewodnik Michelina. 

Piotr jest zafascynowany kuchnią lokalną, oraz produktami nadmorskimi, co pokazuje w swoim nowym koncepcie w Stacji - Bółt.

Strona korzysta z plików cookies w celu zapewnienia realizacji usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.