Słodki, kwaśny, trochę gorzki i słony. Do tego zimny, musujący i potrafi zawrócić w głowie. To koktajl doskonały!

Niewiele wiadomo o historycznym pochodzeniu La Paloma, najpopularniejszego koktajlu na bazie tequili w Meksyku. Niektórzy uważają, że nosi nazwę La Paloma („Gołębica”) od popularnej pieśni ludowej, skomponowanej na początku lat ‘60. XIX wieku. Przewodnik Diffords podaje, że koktajl ten został stworzony przez legendarnego – Don Javiera Delgado Corona – właściciela i barmana La Capilla w Tequili w Meksyku. Dajemy temu wiarę i powtarzamy go w marcu we wszystkich cocktail barach Stacji Food Hall!

La Paloma | 40 pln | soda grejpfrutowa, tequila reposado oraz limonka

NASTĘPNA STACJA to cykl koktajlowy, podczas którego każdego miesiąca prezentujemy Wam klasyki sztuki barmańskiej, w najlepszej odsłonie!