Postanowiliśmy zmieszać smaki cieplej Kuby z Azją, Meksykiem oraz bliskim wschodem, wykorzystując owoce charakterystyczne dla danych regionów, skąd pochodzą serwowane alkohole.

W Funky Monkey Barze napijecie się meksykańsko-azjatyckiej Bloody Mery, Sake z Yuzu i sezamem, słodkiej baklavy z pistacjami, a także Disco Midasa z jadalnym brokatem. Jeśli lubicie podróżować, to z pewnością docenicie te połączenia i doświadczycie najlepszych koktajlowych przygód.

Z uwagi na to, że w naszym tiki barze, w samym środku dżungli stoi SKM, zabieramy Was w podróż po Trójmieście!

GDAŃSK WRZESZCZ

Gładki i zbalansowany w smaku koktajl zainspirowany Japonią, w którym smaki przewodnie to yuzu, kafir i sezam, wzbogacone japońskim sake. Ta słodko – kwaśna pozycja jest wprost idealna do posączenia i świetnie pasuje do kuchni azjatyckiej, która jest dostępna w
Stacjii Food Hall.

GDYNIA CISOWA

Pornstar Martini, to koktajl absolutnie klasyczny, wszyscy go świetnie znamy. Słodko-kwaśny, orzeźwiający, możecie go dostać od zawsze. Natomiast tym razem dopracowaliśmy recepturę do perfekcji! I nic nie oszukujemy – tak zrobiliśmy i jesteśmy z siebie totalnie zadowoleni. Pełnia smaku marakui, limonki oraz wanili oraz prosecco na top, to skład, który może śnić się po nocach. Charakterystyczna świeża marakuja na szczycie – także obecna.

BRĘTOWO

Wielobarwny, zbalansowany, słodki i wygląda jak z emotikonów. Brętowo, to koktajl inspirowany klimatem beach barów, w których drinki podawane są wyłącznie z kolorową palemką.

Znajdziecie w nim wódkę cytrynową, limonkę, syrop z ananasa, mango oraz Martini Fiero i poczujecie wakacje!

POLITECHNIKA

Koktail deserowy, słodki. Smak drinka odwzorowuje smak baklawy – deseru kuchni bałkańskiej. Idealny dla osób kochających pistacje, sezam i wanilię. Jest zaskakujący, puszysty, kremowy oraz absolutnie warty spróbowania.


To wyśmienite połączenie smaków, stworzył Adam Grądziel z warszawskiego FoodTown Amar Bejrut!

GDAŃSK ŚRÓDMIEŚCIE

Nasza wariacja na temat Bloody Mary, przyrządzona na bazie tequili, soku pomidorowego, przypraw i limonki, a także z dodatkiem sosu sojowego i pasty miso. Ten lekko kwaśny i ostry koktajl inspirowany jest smakami Azji oraz Meksyku. Idealny do późnego obiadu!

REDA

Ten koktail to nasza wersja Mai Thai, który również znajdziecie w wersjii orginalnej na naszym barze.
Reda to opcja bardzo letnia, delikatna, ale też z dużą porcją alkoholu. Wspaniała dla poszukiwaczy wyjątkowego smaku rumu połączonego z owocami – brzoskwinią, limonką oraz likieru z cytryny i naszego własnoręcznie przyrządzanego syropu z migdałów – orgeat. Reda jest absolutnie mocna i zdecydowanie orzeźwiająca.

GDYNIA GŁÓWNA

Koktail inspirowany wakacjami w Peru. Znajdziecie w nim pisco, które jest tworzone ze sfermentowanych i poddanych destylacji winogron. Gdynia Główna jest słodko-kwaśna ale też wytrawna. W środku skrywa świeże
winogrona, likier z wiśni maraschino, limonkę, Martini Bitter oraz oczywiście, wspomniane już wcześniej – peruwiańskie pisco. Uwierzcie nam. że to totalnie wyjątkowy koktail, który warto spróbować, by bez pamięcie się w nim zakochać.

SOPOT

Ten brokatowy, orzeźwiający, delikatnym i słodki koktajl zainspirowany jest latem, nad polskim morzem. Jego bazą jest premium wódka Grey Goose, którą zainfuzowaliśmy ananasem, a dopełnieniem Thomas Henry Botanical, który dodaje smaku śródziemnomorskich ziół.