Dodano: 18 marca, 2024
The kitchen to studio kulinarne znajdujące się w gdańskim Wrzeszczu, przeznaczone do organizacji zajęć, warsztatów, szkoleń i pokazów kulinarnych zarówno dla Gości indywidualnych, jak i grup zorganizowanych – to ważna informacja dla tych z Was, którzy jeszcze tego miejsca nie mieli przyjemności odkryć. A skoro zaciekawił Was wstęp, to z pewnością zainteresujecie się także wydarzeniami kulinarnymi, które dla Was przygotowaliśmy!
Zapraszamy na warsztaty kulinarne w ramach Festiwalu Glutenu „Gluten Tag”!
Przygotujcie się na podróż do krainy makaronów, gdzie nie tylko stworzymy pyszne dania, ale także zgłębimy tajemnice klasycznego sosu pomodoro.
W programie:
Nauka produkcji makaronów, które wprowadzą Was na wyższy poziom kulinarnej elitarności!
Tworzenie:
Farfale (czyli te „motylki”, które nie tylko wyglądają fajnie, ale też smakują nieziemsko!)
Tagiatelle nero (czarne jak Twoje najskrytsze myśli, ale o wiele smaczniejsze!)
Ravioli (pełne pyszności, w sam raz żeby zaskoczyć teściową!)
Niech nie zwiedzie Was prostota tych dań! Gwarantujemy, że po warsztatach będziecie czuli się jak mistrzowie włoskiej kuchni, tym bardziej, że trenowac Was będą najlepsi kucharze z Waszej ulubionej miejskiej paściarni – PASTA MIASTA!
Zarezerwujcie swoje miejsca i dołączcie do nas – rzućmy sie wspólnie w przepaść glutenowej rozkoszy.
Miejsce: The Kitchen / Stacja Food Hall
Kiedy: sobota | 9.11.24 | 16:00
UWAGA: Liczba miejsc limitowana
BILETY – 69pln KUP BILET
Idealne ciasto i odpowiednia ilość dobrze przyprawionej kapusty z grzybami. Mama będzie zadowolona. Ba! Teściowa będzie zadowolona!
Wiemy czego Wam trzeba – kuchni, która sama się od mąki posprząta i dobrych wskazówek oraz „odrobina” grzanego wina. To wszystko sprawi, że zaserwowane przez Was uszka wigilijne będą najlepsze na świecie.
Plan jest zatem taki:
– gotujemy razem farsz
– pijemy grzane wino
– wałkujemy ciasto i lepimy uszka
– bawimy się świetnie!
Weźcie koniecznie pojemniki, bo zabieracie ze sobą tyle uszek ile zdołacie ulepić w trakcie warsztatów.
Miejsce: The Kitchen / Stacja Food Hall
Kiedy: SOBOTA | 7.12.24 | 17:00
UWAGA: Liczba miejsc limitowana
BILETY – 139pln KUP BILET
Zapraszamy Was na kolejne warsztaty z wypieku chleba, które odbędą się we wtorek, 21 stycznia 2025!
Podczas warsztatów skupimy się na wszystkich aspektach wypieku chleba – od wyboru odpowiednich mąk, przez technikę wyrabiania ciasta, aż po odpowiednie parametry wypieku.
Uczestnicy będą mieli okazję poznać właściwości różnych typów mąk, takich jak mąka pszenna, żytnia czy orkiszowa, a także dowiedzieć się, jak ich mieszanka wpływa na smak i strukturę pieczywa.
Przygotujemy różnorodne wypieki, wzbogacone o niecodzienne dodatki. Przez cały wieczór zajmiemy się zarówno tradycyjnymi, jak i nowatorskimi smakami. Wśród proponowanych dodatków znajdą się m.in. żurawina, orzechy, czosnek, cebula oraz rozmaite zioła, które pozwolą na stworzenie chleba o unikalnym smaku i aromacie.
Nasze warsztaty nie tylko dostarczą Wam praktycznej wiedzy, ale również będą doskonałą okazją do wymiany doświadczeń z innymi miłośnikami domowych sztuk piekarniczych. Odkryjecie, jak przyjemne może być wspólne tworzenie, delektując się zapachami unoszącymi się z piekarnika.
Każdy uczestnik będzie miał możliwość upieczenia własnego bochenka chleba, którymi będziecie mogli się cieszyć w domowym zaciszu. Przyjdźcie z uśmiechem i gotowością na naukę, a zabierzecie ze sobą nie tylko pyszny chleb, ale również wspaniałe wspomnienia!
Nie przegapcie tej wyjątkowej okazji, by rozwinąć swoje umiejętności kulinarne. Do zobaczenia!
Miejsce: The Kitchen / Stacja Food Hall
Kiedy: wtorek | 21.01.2025 | 17:30
UWAGA: Liczba miejsc limitowana
BILETY – 119pln KUP BILET
Chcecie mieć studio kulinarne The Kitchen tylko dla siebie podczas warsztatów firmowych, urodzin czy też kawalerskiego lub panieńskiego wieczoru? A może poszukujecie przestrzeni kuchennej na sesję zdjęciową lub filmową? Koniecznie kliknijcie w ten link i zobaczcie jakie mamy możliwości!
Obserwujcie nas na FB, by być na bieżąco! fb/The.Kitchen.Stacja