Czy jesteście gotowi, aby pożegnać lato i powitać jesień w najbardziej stworzonym z ziemniaków stylu? Przygotujcie swoje podniebienia na epicką przygodę kulinarną podczas Festiwalu Ziemniaka! Od 20 do 22 września zapraszamy na weekend zapachów, smaków i ziemniaczanych szaleństw w Stacji Food Hall!

Podczas FESTIWALU będziecie mieli szansę spróbować nie tylko frytek i placków, dla wszystkich spragnionych kartoflanej ekstazy szykujemy także ziemniaczane babki, zapiekanki, kartacze, bliny i kopytka. Chcemy, aby Wasze kubki smakowe zatańczyły z radości na sam dźwięk słowa „ziemniak”!

Zaprosimy Was do wybranych konceptów Stacji Food Hall mających ZIEMNIACZANE RARYTASY, które spowodują, że nawet najbardziej oporni smakosze będą skakać z radości jak młode ziemniaki w garnku.

Nie zabraknie też kulinarnych warsztatów w naszym studiu The Kitchen! Weźcie udział w live cookingach i degustacjach, które udowodnią, że ziemniaki potrafią być cool! Znajdźcie czas na naukę i eksperymenty, a może odnajdziecie swój nowy, ulubiony ziemniaczany przepis? – info i zapisy, zarówno dla dzieci jak i dorosłych fanów ziemniaka, wkrótce.

Nie zapomnimy także o ręcznych, ziemniaczanych robótkach dla najmłodszych. I spokojnie, nie będzie to konkurs na najdłużaszą obierkę, a wspólne tworzenie kartoflanych pieczątek i projektowanie cudnych kolaży!

A Wy nie zapomnijcie o naszym Barze Centralnym, gdzie przyrządzimy dla Was koktajle na bazie ziemniaka! Tak, dobrze słyszycie! Ziemniak w płynnej postaci, a może nawet ziemniaczane mojito. Sprawdzicie sami, jak smakują ziemniaki w nieco szaloną formie.

Oczekujcie kulinarnych niespodzianek, fusion, jakich jeszcze nie widzieliście, i więcej ziemniaczanego szczęścia, niż można pomieścić w jednym talerzu! Przyjdźcie z apetytem, a my zadbamy, by Wasze talerze były zawsze pełne! Do zobaczenia na Festiwalu Ziemniaka!

HARMONOGRAM

Piątek – Niedziela (20-22.09)
12:00 – 22/00:00 Specjalne menu food & drink

Sobota (21.09)
13:00 – 15:00 Wielka ziemniaczana uczta przed The Kitchen!
– Babka ziemniaczana z sosem pieczarkowym | 19 zł
– Knedle ze śliwką + śmietana na słodko | 19 zł
– Ziemniak faszerowany śledziem w śmietanie | 19 zł
17:30 KARTACZE – warsztaty kulinarne w The Kitchen bilety: 49 zł

Niedziela (22.09)
13:00 – 15:00 Warsztaty kulinarne dla dzieci „3 dania z ziemniaka” bilety: 89 zł
13:00- 17:00 Animacje dla dzieci: stemple i kolaże bezpłatnie
_______________

Zainspirowani? Gotowi? Ciekawi?
Dołączcie do wydarzenia na FB i bądźcie z nami!