Truskawki, borówki, maliny, rabarbar oraz cytrusy i mocne orzeźwienie, to jest właśnie LATO PEŁNĄ GĘBĄ, według barmanów Baru Centralnego Stacji Food Hall! Sprawdźcie jakie wspaniałości i pyszności koktajlowe przygotowali dla Was w tym sezonie.

Velvet Raspberry

Jest to nasza propozycja słodko-kwaśnego koktajlu na bazie malin. Poczujecie w nim świetnej jakości gin Oxlay, słodko – kwaśny syrop z malin z dodatkiem wody z pandanu, kardamonu i wanilii oraz piankę malinową. Świetna propozycja na letnie ciepłe wieczory. Inspiracją na ten koktajl był klasyk zwany Clover Club. Nasz Barman Eugeniusz chce pokazać tą pozycją innowacyjną i przyjemną odsłonę tego klasycznego koktajlu.


Rhubarb Spritz

Jest to również kompozycja Eugeniusza. W tym koktajlu zależało mu na przyrządzeniu napoju niskoalkoholowego, delikatnego i orzeźwiającego. Znajdziecie tutaj wyraziste nuty rabarbaru i wanilii w słodko-kwaśnym syropie. Koktajl topowany Martini Prosecco, co daje nam genialną kompozycje na ciepłe letnie dni.


Strawberry Slay

Są z nami fani tequilli? Jeśli tak to mamy dla Was świetny koktajl, który zainspirował Agatę (wielką fankę tequilli) do stworzenia twista na klasycznej Palomie. Znajdziecie tu kwiatowe nuty hibiskusa, słodycz truskawki oraz goryczkę z grapefruita. To wszystko, wykańczane wodą gazowaną, tworzy niebywałe owocowe i orzeźwiające połączenie smaków.


Berrylicious

Klasyka w niebanalnym wydaniu. Bramble – bo tak nazywa się koktajl, który jest prowodyrem naszej wersji, w którym zmieniony na borówkę główny składnik jakim oryginalnie jest jeżyna, oraz podbicie pysznym słodko – kwaśnym syropem z japońskiej zielonej herbaty Sencha, tworzy świetny słodko-kwaśny koktajl dla miłosników takich kompozycji smakowych.


Stacja Spritz

Nasz klasyk – co tu dużo mówić! Homemade cytrynówka, odrobina białego wermutu oraz prosecco. Wszystko w tym koktajlu pasuje idealnie, co sprawia, że napój jest najlepszy dla każdego fana orzeźwiających-cytrusowych kompozycji.


Zaciekawieni? Zapraszamy do baru!