Dodano: 10 kwietnia, 2025
25 kwietnia 2025, godzina 18:00 | The Kitchen w Stacji Food Hall – KUP BILET.
Pierwsze wydarzenie z cyklu poprowadzi Michał Toczyłowski – utalentowany szef kuchni i kreatywny umysł warszawskiej restauracji BAKEN. Jednak Michał to nie tylko mistrz kuchni, ale także autor bestsellerowych książek kulinarnych takich jak „Sex&Cook” i „Run&Cook”, a jego obecność w programach telewizyjnych oraz na antenie Radia Zet Chilli czyni go jednym z najbardziej rozpoznawalnych gastronomicznych postaci w Polsce.
Podczas wieczoru będziesz mieć okazję na żywo obserwować, jak powstają wyjątkowe potrawy, zasiadając przy kuchennej wyspie The Kitchen, a w menu wieczoru przewidziane zostały:
– Tatar wołowy na maślanym toście z majonezem anchovies, piklowaną gorczycą i konfitowanym żółtkiem
– Szaszłyk wołowy z salsą ziołową z czosnkiem niedźwiedzim i prażoną szalotką
– Wolno gotowany policzek wołowy z szparagami, kremowym puree ziemniaczanym i topinamburem
– Crepes suzette z Dewar’s, rabarbarem i lodami waniliowymi
Podczas wieczoru czeka na Ciebie nie tylko wspaniała uczta dla podniebienia, ale również wyjątkowa degustacja wybornych whisky Dewar’s, które doskonale podkreślą smak serwowanych potraw.
Spotkania z cyklu DEWAR’S FOOD CLUB nie są tradycyjnymi degustacjami – to możliwość przebywania i spędzania czasu w gronie osób, które podzielają Twoją miłość do najlepszego jedzenia i whisky, o których możes rozmawieć bez przerwy!
Zarezerwuj swoje miejsce już dziś i dołącz do DEWAR’S FOOD CLUB