Lato na poziomie, to przede wszystkim wyśmienite koktajle. W te wakacje Bar Centralny serwuje Wam wyjątkowe autorskie pozycje, które ugaszą Wasze pragnienie w gorące dni.

Raspberry Crush

Kokos? Maliny? Woda sodowa? To przecież idealne letnie połączenie.

Jako że mamy tu wielu fanów klasycznej Pina Colady oraz Mojito (tak, tak, dobrze się w Was wsłuchujemy przy barze) postanowiliśmy wyjść na przeciw oczekiwaniom naszych Gości i dać Wam to, czego pragniecie. A jak nam to wyszło? A wyszło tak, że wspięliśmy się powyżej Waszych oczekiwań, tworząc autorski koktajl Raspberry Crush! Francuska wódka Grey Goose, którą poddajemy infuzji wiórkami z kokosa, świeże maliny oraz wykończenie z gazowanej wody pięknie sprawdza się w gorące letnie dni – testowane na ludziach.

Agave Birra

Tym razem mamy coś dla fanów połaczenia piwa i tequilli. Użyty w tym koktajlu srebrny destylat, świeży sok z grapefruita i limonki oraz syrop z agavy natychmiast przeniesie Was do gorącego i słonecznego Meksyku. A wyraźny gorzki smak piwa typu IPA, którym uzupełniamy koktajl Agave Birra, dodaje wyczekiwanego orzeźwienia w upalne dni.

Gooseberry Sapphire

Po raz kolejny, wracając do naszego błękitnego ginu prosto z Anglii, przedstawiamy kolejny świetny i orzeźwiający koktajl. W tym wakacyjnym koktajlu użyliśmy agrestu, który pojawia się tu aż dwukrotnie: raz podczas infuzji ginu oraz drugi raz pod postacią syropu ze świeżych owoców. Dodatkowo, Gooseberry Sapphire serwujemy z syropem z liści ananasa, które dodają wytrawności i trawiastości ale i orzeźwienia. A wszystko to wykończone jest gazowanym trunkiem prosto z południowej Europy, dobrze wszystkim znannym i lubianym prosecco.

Kombuchara

Ta pozycja to ciekawa wariacja z udziałem starzonego Rumu Bacardi Anejo 4 z fermentowaną herbatą zwaną Kombuchą. Połączenie wyrazistego, przyprawowo – waniliowego rumu z syropem z ananasa oraz sokiem z limonki, topowane kombuchą z czarnej herbaty, daje nam niesamowite połączenie smakowe, przenoszące nas mentalnie na wakacje w słonecznej Japonii.

Cucumber Collins

Jest to Koktajl Inspirowany Polskim obiadem z dzieciństwa. Połączenie słodko-kwaśnego syropu ze świeżego ogórka i koperku prosto z ogródka babci sprawia, ze pijąc go możemy doświadczyć pięknego polskiego lata. Koktajl stworzony został na bazie bardzo wyrazistego Ginu Bombay Sapphire, który dodaje delikatnej ziołowości. Zwieńczeniem jest kraftowy tonic Thomas Henry Botanical, który świetnie łączy smaki syropu i Ginu, dając niesamowite doznania podczas picia.