Dodano: 6 maja, 2023
Dick w trakcie swojej bogatej kariery, wzbogaciła mainstream koktajlowy o wiele wartościowych kreacji. Jego dziedzictwo dzień w dzień jest serwowane zza kontuarów niemalże na całym świecie. Publika barowa uwielbia topić podniebienia w pobudzającym Espresso Martini (kawowy sztosik, którego również możecie u nas spróbować), czy orzeźwiać się z Bramble (i to też mamy!)
Z wielką radoszką prezentujemy przed Wami bohatera drugiej edycji – ,,Następna Stacja” Przed Wami Pink Chihuahua! Nie jest to najbardziej popularne dzieło z repertuaru Dicka Bradsella, niemniej równie smaczne. Koktajl powstał w 2010 roku, w małym, klimatycznym barze – Pink Chihuahua, mieszczącym się w restauracji El Camion (Londyn).
Migdały przeplatane owocami, soczyste cytrusy, oraz wyraźny smak destylatu z agawy – tequili. Biszkoptowa tekstura koktajlu sprawia, iż smak leniwie osiada na podniebieniach na długi czas. Pink Chihuahua to pozycja dla wszystkich entuzjastów Margarity, oraz koktajli na bazie meksykańskich spirytualiów.
Zapraszamy do baru!