Dodano: 20 kwietnia, 2023
W najbliższą Majówkę cała Stacja Food Hall przystroi się w biało-czerwone barwy, by świętować kulinarne tradycje naszego wspaniałego kraju podczas FESTIWALU KUCHNI POLSKIEJ!
Nie spodziewajcie jednak typowych, klasycznych polskich dań.
Bowiem Stacja Food Hall, to aż 20 różnych kuchni z całego świata, które w najbliższych dniach przyrządzą dla Was festiwalowy fusion street food, w tym m.in.: bagietkę z pieczoną golonką, pak choi i sosem aioli chrzanowo -musztardowym – od SPANISH TICKET, tagliatelle z białą kiełbasą, porem, szpinakiem, czosnkiem, i chrzanem – od TRAPPOLA, loaded fries z kiełbasą śląską z grilla i cebulką – od THE FRY, czy też staropolskie pierogi z kaszą gryczaną i mięsem – od ukraińskiego MŁYNU.
Każdego dnia oryginalne polskie klasyki w Stacji Food Hall znajdziecie w dwóch konceptach kulinarnych: Rzeźni oraz Ziemniaki, pyry, kartofle czyli gospodarzy nadchodzącego festiwalu. Jednak podczas majowego wydarzenia każdy koncept przyrządzi dla swoich Gości specjalne danie w polskim stylu, zupełnie spoza karty, a bar oczaruje polskimi, orzeźwiającymi koktajlami, bogatymi w regionalne owoce.
Ambasadorem FESTIWALU KUCHNI POLSKIEJ jest Mistrz Kulinarny Krzysztof Szulborski – prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej przyznającej tytuły Czeladniczo – Mistrzowskie w zawodzie kucharz, Mistrz Świata BBQ, organizator Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich, srebrny i brązowy medalista Olimpiady Kulinarnej Culinary Olympics IKA – Olympiade der Köchem, a przede wszystkim miłośnik i propagator kuchni polskiej i regionalnej na skalę międzynarodową.
A Jeżeli chcecie podszkolić swoje zdolności kuchenne w zakresie polskich dań, to macie niepowtarzalną okazję wziąć lekcje od Mistrza Kulinarnego, niekwestionowanego autorytetu w dziedzinie kuchni polskiej – Krzysztofa Szulborskiego!
➡️ Miejsce: The Kitchen / Stacja Food Hall
➡️ Kiedy: piątek | 28.04.23 | 18:00
➡️ UWAGA: Liczba miejsc limitowana
🎟️ KUP BILET – 89pln