Już w najbliższy piątek 25 sierpnia, w The Beer Spot gościć będziemy ekipę Browaru PINTA!

Podczas beerspotowego kranoprzejęcia Browar PINTA uraczy Wasze podniebienia aż 11 różnymi kraftowymi piwami własnej produkcji:

A Ja Pale Ale | AMERICAN PALE ALE
APA, czyli Pale Ale w wersji amerykańskiej, to prawdopodobnie najbardziej pożyteczna odmiana jasnego piwa górnej fermentacji. Wyraźna, ale nieprzesadzona goryczka, odczuwalna, ale ułożona podbudowa słodowa oraz rześki aromat amerykańskich odmian chmielu. PINTA A Ja Pale Ale. A Ty?

Atak Chmielu | AMERICAN IPA
PINTA Atak Chmielu to ikona kraftu i najczęściej wybierane piwo rzemieślnicze w Polsce. Czerwono-miedziane, treściwe, fantazyjnie nachmielone, cytrusowo-żywiczne American IPA, które warzymy dla Was od 2011 roku – od pierwszego dnia piwnej rewolucji w Polsce.

Cold Delivery | COLD IPA
Piwna przesyłka typu dwa w jednym – czysty, lagerowy profil w stylu pilsa i chmielowe doznania na miarę IPA. Masz ochotę na nową dostawę wyjątkowo rześkich aromatów i smaków? PINTA Cold Delivery!

Hazy Morning | HAZY APA
Aromatyczne, lekkie, gładkie i owocowe APA. Uwarzone w większości ze słodu pszenicznego i płatków owsianych. Chmielone wybitnie cytrusowymi odmianami z USA i Australii. Można? PINTA Hazy Morning!

IIPPAA | WEST COAST DOUBLE IPA
W tym podwójnym IPA wszystko jest podwójne. Goryczka, wytrawny smak, aromat cytrusowy i owocowy. Podwójne chmielenie na zimno i krótkie leżakowanie zapewniają najświeższy i najintensywniejszy aromat. Double IPA? PINTA IIPPAA!

Kwas Jota | CURRANT SOUR ALE
Czerwone i czarne porzeczki to ścisła czołówka w kategorii orzeźwienia. Dodane do piwa naturalnie zakwaszonego bakteriami kwasu mlekowego wznoszą rześkość na wyżyny. Smaki prosto z ogródka? PINTA Kwas Jota!

Kwas Xy | CATHARINA SOUR
Bardzo owocowe i bardzo orzeźwiające piwo kwaśne rodem z Brazylii. W naszej wersji naturalnie zakwaszone bakteriami kwasu mlekowego i wzbogacone przecierem z marakui. Copacabana jeszcze dziś? PINTA Kwas Xy!

Modern drinking | WEST COAST IPA
Modern Drinking, czyli wszystko, czego nauczyliśmy się na temat klasycznego West Coast IPA. Tylko jeden, ale za to bardzo charakterystyczny chmiel – Mosaic®– dodany w ogromnej ilości na ostatnie minuty gotowania oraz na czas leżakowania piwa. PINTA Modern Drinking – zawsze na czasie!

Pierwsza Pomoc | POLSKI PILS
Piwo na każdy dobry dzień. Orzeźwia, syci, smakuje. Chmielone odmianami z polskich plantacji i niespiesznie leżakowane kilka tygodni. Brzmi obiecująco? PINTA Pierwsza Pomoc!

Żytorillo | BLACK RYE IPA
PINTA Żytorillo to nasza autorska interpretacja tradycyjnego piwa żytniego. Dodaliśmy więcej słodu, także palonego i wypełniliśmy piwo odpowiednio dużą ilością chmielu kultowej odmiany Amarillo. Żytnie z Amarillo na nowe czasy? PINTA Żytorillo!

Hazy Discovery timisoara | HAZY IPA
Witajcie w chmielowym biurze podróży! Byliście kiedyś na zachodzie Rumuni? Jeśli nie, to trzeba to nadrobić! Naszą wycieczkę zaplanujemy przy szklance gęstego i rześkiego Hazy IPA uwarzonego w kooperacji z Bereta Brewing Co. z Timisoary. Chmielonego odmianami Simcoe®, Citra®, Cryo Hops® Simoce®, Cryo Hops® Citra®, Cryo Hops® Talus®.

25.08 | The Beer Spot w Stacji Food Hall – BĄDŹCIE!