Singapore Sling to koktajl, który narodził się w roku 1915 w Hotelu Raffles w Singapurze. Powtarzamy go dziś w Funky Monkey!

Twórcą oryginalnej receptury był Ngiam Tong Boon, barman z hotelowego Long Baru. Przez lata receptura Singapore Sling ulegała modyfikacjom. Czasem drink zawierał dziesięć składników, a czasem można było spotkać taką recepturę, na którą składały się tylko trzy składniki. W samym Singapurze spotkać można kilkadziesiąt różnych receptur tego drinka. Jednym z kluczowych składników jest Cherry Brandy czyli likier wiśniowy. Sprawdźcie jak my to robimy!

SINGAPORE SLING | 42 pln | Bombay Sapphire, Herring likier wiśniowy, Benedictine likier, tripple sec, sok z ananasa, limonka, grenadyna

NASTĘPNA STACJA to cykl koktajlowy, podczas którego każdego miesiąca prezentujemy Wam klasyki sztuki barmańskiej, w najlepszej odsłonie!