Warsztaty kulinarne i kolacje w wersji live cooking, w najmniej zobowiązującej atmosferze? Jak najbardziej! Czerpiemy z gotowania wiele radości, eksperymentujemy oraz bawimy się smakami i zapachami odkrywając kuchnie na nowo.

The kitchen to studio kulinarne znajdujące się w gdańskim Wrzeszczu, przeznaczone do organizacji zajęć, warsztatów, szkoleń i pokazów kulinarnych zarówno dla Gości indywidualnych, jak i grup zorganizowanych – to ważna informacja dla tych z Was, którzy jeszcze tego miejsca nie mieli przyjemności odkryć. A skoro zaciekawił Was wstęp, to z pewnością zainteresujecie się także wydarzeniami kulinarnymi, które dla Was przygotowaliśmy!

27.03.2024 | 17:00 Mazurek wielkanocny | BILETY – 89pln (KUP BILET)

Wielkanocny mazurek będzie w tym roku perfekcyjny, bo przyrządzimy go wspólnie, pod okiem Szefa Kuchni The Kitchen – Krzysztofa Majewskiego. Pamiętajcie, aby zabrać ze sobą specjalne opakowania, bo wszystkie przyrządzone przez siebie mazurki zabierzecie na wielkanocny stół!


6.04.2024 | 17:00 Kuchnia włoska Masterchef | BILETY – 170 zł/os. | 280 zł/para (KUP BILET)

Zapraszamy Was na kolejne warsztaty z Master Chef Michałem Podulskim w The Kitchen! Tym razem przeniesiemy się kulinarnie do słonecznej Italii i przyrządzimy najsmaczniejsze włoskie dania.

W MENU:
*bruska
*caponata
*kokosowa pana cotta z owocami


19.04.2024 | 18:00 Kulinarne warsztaty charytatywne | BILETY – 190pln (KUP BILET)

Wszystkich ludzi dobrego serca zapraszamy do zakupu biletów na charytatywne warsztaty kulinarne, z których cały zysk zostanie przekazany na leczenie Zuzi Abucewicz, która choruje na padaczkę z napadami zgięciowymi.

Gotujcie i pomagajcie! ❤

W MENU:
*rillette z pstrąga na grzance
*pierś suprime z gratin ziemniaczanym, warzywami i sosem śliwkowym / warzywa / sos śliwkowy
*tiramisu


24.04.2024 | 18:00 Beza | BILETY – 90pln (KUP BILET)

Wiecie jak przygotować bezę idealną? Bo my wiemy i chętnie się z Wami tą wiedzą podzielimy! Zapraszamy Was na cukiernicze warsztaty w The Kitchen, podczas którcyh przygotujemy najlepszy na świecie deser bezowy z kremem i owocami.


11.05.2024 | 18:00 Stek Bzdur – steak masterclass x whisky | BILETY – 399pln (KUP BILET)

Czym różni się sezonowanie wołowiny na sucho od sezonowania na mokro? Czy na pewno nie solimy wołowiny przed obróbką termiczną? Dlaczego polska wołowina jest w 90% eksportowana na zachód? Na te oraz inne nurtujące pytania odpowie Wam Kamil – Ambasador Steków Wołowych, czyli znany wszystkim doskonale ze swojego kanału na YT, jako Stek Bzdur! Podczas MASTERCLASS przyrządzicie wraz z Kamilem najlepsze steki z rostbefu, polędwicy oraz antrykotu. Dowiecie się jak obchodzić się z różnymi rodzajami wołowiny, w zależności od ich pochodzenia, rodzaju i metody obróbki. A do tego skosztujecie najlepsze w swoim życiu whisky. Nie zmarnujcie tej szansy, przygotujcie się na sezon ogródkowy i zostańcie mistrzami stekowymi i prawowitymi władcami grilla!

Stek Bzdur jest pierwszym twórcą internetowym w Polsce, który specjalizuje się w tematyce steków wołowych. Jego misja polega na uczynieniu steków wołowych bardziej dostępnymi i przystępnymi dla wszystkich. Szerzy wiedzę na ich temat świadomie i przekazuje ją dalej w celu dokonania rewolucji stekowej w Polsce, aby to mięso stało się lepiej dostępne i o wyższej jakości niż obecnie.


16.05.2024 | 18:00 SUSHI | BILETY – 145pln (KUP BILET)

Na początek – zupa miso – obowiązkowo! Następnie zaczynamy rollowanie! Każdy z uczestników warsztatów przygotuje dla siebie takie sushi jakie lubi najbardziej, używając do swoich kompozycji dostępnych produktów, takich jak: krewetki, ryba, warzywa, sosy i przyprawy, mięso. Będziemy bawić się smakami, teksturami i sprawimy sobie dużo kulinarnych przyjemności ❤


25.05.2024 | 18:00 Live cooking na Dzień Matki | BILETY: 180 zł/os. | 350 zł/para (KUP BILET)

LIVE COOKING na Dzień Matki? Wspólne wyjście z mamą, z okazji jej święta, to zdecydowanie wspaniały pomysł na prezent!

Jak to będzie wyglądać? Otóż rozsiadacie się wygodnie wokół wyspy kuchennej, przy której na Waszych oczach, powstawać będą smakowite dania. Zatem nie podwijacie rękawów i nie zakładacie fartuchów, bo ani nie gotujecie, ani nie sprzątacie. Za to cieszycie się chwilą, smakiem i opowieścią, a czasem nawet niekiepskim żartem prowadzącego.

W MENU:
*krewetki z brandy z czosnkiem, chili, natka pietruszki oraz focaccia
*ravioli z plastrami wołowiny z lekką nutką teriyaki, marynowany ogórek zielony
*tarta cytrynowa z bezą opalaną

Chcecie mieć studio kulinarne The Kitchen tylko dla siebie podczas warsztatów firmowych, urodzin czy też kawalerskiego lub panieńskiego wieczoru? A może poszukujecie przestrzeni kuchennej na sesję zdjęciową lub filmową? Koniecznie kliknijcie w ten link i zobaczcie jakie mamy możliwości!

Obserwujcie nas na FB, by być na bieżąco! fb/The.Kitchen.Stacja