Warsztaty kulinarne i kolacje w wersji live cooking, w najmniej zobowiązującej atmosferze? Jak najbardziej! Czerpiemy z gotowania wiele radości, eksperymentujemy oraz bawimy się smakami i zapachami odkrywając kuchnie na nowo.

The kitchen to studio kulinarne znajdujące się w gdańskim Wrzeszczu, przeznaczone do organizacji zajęć, warsztatów, szkoleń i pokazów kulinarnych zarówno dla Gości indywidualnych, jak i grup zorganizowanych – to ważna informacja dla tych z Was, którzy jeszcze tego miejsca nie mieli przyjemności odkryć. A skoro zaciekawił Was wstęp, to z pewnością zainteresujecie się także wydarzeniami kulinarnymi, które dla Was przygotowaliśmy!

13.01.2024 | 19:00 Wódka i zakąska – food pairing night | BILETY – 89pln (KUP BILET)

3 rodzaje destylatów i 3 różne zakąski, czyli food pairing night w The Kitchen! Szykujcie się na to wydarzenie, tym bardziej, że wypada na sobotę. O wódce opowiadać Wam będzie nasz Szef Barów – Aleksander Rosłonek, a dania przygotuje dla Was Chef Kuchni The Kitchen – Krzysztof Majewski.

W MENU:
*podwędzany tatar wołowy z grillowanym ogórkiem kiszonym
*kozi ser z pomidorami i zest z limonki oraz pini
*marynowany pstrąg w soku z limonki z dymką i kolendrą

19.01.2024 | 18:00 Chleb vol. 2 | BILETY – 89pln (KUP BILET)

Jak w domowych warunkach wypiekać pyszny chleb? Tego dowiecie się już w styczniowy wieczór, a dokładnie w piątek 19.01.2024. Będziemy o chlebie rozmawiać, będziemy chleb wypiekać. Użyjemy mieszanych mąk i różnych dodatków: żurawiny, orzechów, czosnku, cebuli i rozmaitych ziół.

8.02.2024 | 17:00 – 20:00 Smaż pączki w Tłusty Czwartek | BILETY – 69pln (KUP BILET)

W sieciówkach tanie, ale wątpliwej jakości. Rzemieślnicze się cenią, ponieważ są ręcznie robione i z dobrych składników. A jakby tak samemu usmażyć sobie pączki w tłusty czwartek? Dajemy Wam taką możliwość! Już 8 lutego świętujemy TŁUSTY CZWARTEK, podczas którego sami usmażycie sobie pączki, sami wybierzecie nadzienie oraz ulubioną posypkę, orzechy lub polewę – albo wszystko na raz! Jak tylko się Wam wymarzy.

14.02.2024 | 17:30 i 20:00 Walentynkowy live cooking w ramach STACJI MIŁOŚCI | BILETY – 360 pln / para

Świetnym pomysłem na spędzenie Święta Zakochanych może być wspólna kolacja w formie live cooking! A tak się składa, że oferujemy Wam taką możliwość, dokładnie w środę 14 lutego. Nasz Szef Kuchni The Kitchen – Krzysztof Majewski przyrządzi na Waszych oczach, skomentuje i zaserwuje w tym dniu wyjątkowe dania walentynkowe, a wśród nich:

*zupa krem rakowy z ziołami
*sałatka z figą, awokado, truskawkami, pomidorkami, pesto bazyliowym i mozarellą
*risotto szafranowe z krewetkami i parmezanem
*profiterolki z kremem, słonym karmelem i owocami

Co więcej, do każdego dania, nasz Szef Baru Aleksander Rosłonek, przyrządzi wyśmienite napoje i koktajle:
*prosecco do przystawki
*Martini Fiero Tonic do dania głównego
*Negroni do deseru

Pozwólcie sobie na odrobinę przyjemności we dwoje.

23.02.2024 | 19:00 Nowoczesna kuchnia kaszubska Master Chef | BILETY – 125-220pln (KUP BILET)

Zapraszamy Was na wyjątkowe warsztaty kulinarne z nowoczesnej kuchni kaszubskiej, które obok naszego Szefa Kuchni Krzysztofa Majewskiego poprowadzi dla Was także Master Chef 12 edycji – Michał Podulski!

W menu: DANIE GŁÓWNE: Klopsy królewieckie / kapary / puree z ziemniaka / chrzan / warzywa korzenne oraz DESER: Ruchanki kaszubskie (racuchy) / konfitura z jabłek / cydr / cynamon. A do tego, w cenie, kieliszek wina na powitanie, kawa, herbata i lemoniada.

8.03.2024 | 19:00 Live cooking na Dzień Kobiet | BILETY – 170pln (KUP BILET)

Drogie Panie, Krzysztof gotuje dla Was! 8 marca w naszym studiu kulinarnym The Kitchen organizujemy LIVE COOKING wyłącznie dla kobiet. Jak to będzie wyglądać? Otóż rozsiadacie się wygodnie wokół wyspy kuchennej, przy której na Waszych oczach, powstawać będą smakowite dania. Zatem nie podwijacie rękawów i nie zakładacie fartuchów, bo ani nie gotujecie, ani nie sprzątacie. Za to cieszycie się chwilą, smakiem i opowieścią, a czasem nawet niekiepskim żartem prowadzącego.

W menu: Amuse bouche: niespodzianka | Przystawka: kruche ciastko / kozi ser i szpinak / krewetka | Danie główne: delikatna wołowina sous-vide z czerwonym winem / krokiet ziemniaczano truflowy / marchewka / sos | Deser: lava cake / lody waniliowe / mus owocowy. Do każdego dania podamy specjalnie dobrany cocktail lub alkohol, a na koniec słodki prezent!

27.03.2024 | 17:00 Mazurek wielkanocny | BILETY – 89pln (KUP BILET)

Wielkanocny mazurek będzie w tym roku perfekcyjny, bo przyrządzimy go wspólnie, pod okiem Szefa Kuchni The Kitchen – Krzysztofa Majewskiego. Pamiętajcie, aby zabrać ze sobą specjalne opakowania, bo wszystkie przyrządzone przez siebie mazurki zabierzecie na wielkanocny stół!

Chcecie mieć studio kulinarne The Kitchen tylko dla siebie podczas warsztatów firmowych, urodzin czy też kawalerskiego lub panieńskiego wieczoru? A może poszukujecie przestrzeni kuchennej na sesję zdjęciową lub filmową? Koniecznie kliknijcie w ten link i zobaczcie jakie mamy możliwości!

Obserwujcie nas na FB, by być na bieżąco! fb/The.Kitchen.Stacja